Splošne informacije in pogoji uporabe

KRIO KOMORA je naprava za individualno izvajanje krio terapije – ohlajanje celega telesa do maksimalno – 160 °C v komori.
Merjena in regulirana temperatura je temperatura na mestu, kjer se s pomočjo tekočega dušika hladi vpihovani zrak, gre torej za ohlajevanje celotnega telesa s pomočjo ohlajenega vpihanega zraka, ki se ohladi v posebni pripravljalni celici s pomočjo utekočinjenega dušika (do največ 3 min).

Krio komoro upravlja osebje podjetja PRANA 3STIL, d.o.o., ki opravlja storitev izvajanja krioterapije in je za to usposobljeno iz strani proizvajalca krio komor.

Krio komora se uporablja na lastno odgovornost. Pred uporabo krio komore mora vsak uporabnik izpolniti in podpisati predloženo izjavo.

Uporaba krio komore NI DOVOLJENA za osebe, ki:

– so mlajše od 10 let,

– imajo kakršnekoli silikonske vsadke,

– imajo visok krvni tlak (nad 180/100),

– imajo bolezni srca in ožilja,

– so utrpeli možgansko kap,

– imajo povišano telesno temperaturo,

– so noseče,

– imajo tuberkulozo, maligne tvorbe ali intoleranco na mraz.

Osebje, ki upravlja krio komoro, poda uporabniku vsa navodila pred vstopom v krio komoro in tudi v času uporabe krio komore.

Pred vstopom v krio komoro:

– mora uporabnik sneti in odložiti vse kovinske predmete (piercinge, ogrlice, prstane, ure, zapestnice, očala, drug nakit, ipd.),

– uporabnik ne sme na telo nanašati nobene kreme.

Uporabnik gre v krio komoro v spodnjem perilu. Priporoča se uporaba bombažnega spodnjega perila. Na nogah naj ima nogavice, izvajalec mu omogoča tudi uporabo toplih copatov, ki segajo vsaj do gležnjev.
Podlaga se glede na višino uporabnika nastavi tako, da se uporabnik najmanj z brado dotika zgornjega roba komore. Prste na roki uporabnik položi na zgornji rob komore.
Vrata krio komore so izvedena tako, da lahko uporabnik kadarkoli zapusti komoro.
Ves cikel hlajenja je ob komori prisoten tudi izvajalec postopka hlajenja, ki spremlja uporabnika in podatke na zaslonu računalnika, ki vodi postopek hlajenja.

Med vsako terapijo se osebje izvajalca terapije z uporabnikom pogovarja in tako spremlja njegovo stanje, predvsem tudi to, da uporabnik ne vdihuje dušika, kar lahko povzroči glavobol in slabo počutje.
Med terapijo uporabnik v komori stoji pri miru, pri čemer mora biti pozoren, da se ne naslanja na stene komore, še posebej na zaščitno ploščo, izpod katere se vpihava dušik.
Med vsako terapijo osebje izvajalca spremlja gibanje stanja kisika v prostoru, gibanje tlaka v posodi in druge okoliščine ter na njih tudi ustrezno odreagira. Če pride do odstopanj, se krio komora samodejno izklopi.

OBVESTILO O ZDRAVSTVENIH TVEGANJIH IN OMEJITVAH

V Skladu z 19. členom Pravilnika o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti (Uradni list, RS. Št. 104/2009) vas obveščamo, da

STRANKA, KI IMA KAKRŠNOKOLI NALEZLJIVO OKUŽBO LASIŠČA, KOŽE, NOHTOV (ALI ZAJEDALCE NA KOŽI ALI LASIŠČU) MORA O TEM OBVEZNO OBVESTITI ZAPOSLENEGA PRED OPRAVLJANJEM STORITVE!
———–
OSEBJE, KI KAŽE ZNAKE NALEZLJIVE BOLEZNI ALI OKUŽBE KOŽE S KLICAMI ALI ZAJEDALCI, NE SME OPRAVLJATI DELA S STRANKAMI!